Home \ PACT Caf \ PACT cafe 18 januari as. in teken van Kunst en Cultuur in Aalsmeer

PACT cafe 18 januari as. in teken van Kunst en Cultuur in Aalsmeer

PACT, de Aalsmeerse combinatie van PvdA, D66 en GroenLinks start het nieuwe jaar met een discussie over kunst en cultuur in Aalsmeer. Het idee om met allerlei partijen die in Aalsmeer bezig zijn met kunst en cultuur in discussie te gaan, komt voort uit commotie rondom de bezuinigingen. Basis voor de discussie in Bacchus is een kleine documentaire waarin Aalsmeerders die de kunst en cultuur een goed hart toedragen aan het woord komen. Een van de centrale thema?s is de vraag of het gezamenlijke kunst- en cultuuraanbod wel aansluit op wat Aalsmeerders willen.

Aalsmeer barst van de bandjes, barst van de koren, orkesten en verenigingen. Bovendien zijn er toneelgezelschappen, wordt er geschreven en gedicht, getekend en geschilderd, gefilmd, gefotografeerd en gedanst. Kortom er wordt uitgevoerd, opgetreden en meestal wordt de eigen broek opgehouden. Er komen regelmatig professionals naar Aalsmeer die, voor weinig, binnen de muren van KCA of Bibliotheek, Oude Veiling of Bacchus, kerkgebouwen of De Hint of N201of het dorpshuis van Kudelstaart hun kunstje doen. En al die beroeps en amateurs trekken Aalsmeerse bezoekers en cre?ren een stukje grijze economie, in al dan niet gesubsidieerde of commerci?le gebouwen.

?

Maar van samenhang is hier niet altijd sprake. Op ??n zaterdagavond is er soms te kiezen uit een overweldigend aanbod en twee weken later is er helemaal geen aanbod te vinden. Kortom misschien is er naast samenwerking ook wel wat meer co?rdinatie en afstemming tussen al deze partijen nodig? Daarnaast gaat de discussie over de vraag of we daar de middelen wel voor hebben, wat samenwerking tussen verschillende organisaties kan opleveren maar ook, en dat is niet onbelangrijk, de vraag hoe toekomstige Aalsmeerse muzikanten, dansers, dichters of beeldhouwers maar ook liefhebbers worden gevormd?

Alles bij elkaar genoeg aanleiding om onder meer met vertegenwoordigers van kunstencentrum de Hint, het Oude Raadhuis, de N201, Oude Veiling, bibliotheek, directeuren van basisscholen maar ook politieke vertegenwoordigers en het Aalsmeers college het debat aan te gaan. Het is ??n van de goede voornemens van PACT om 2012 in te luiden. De discussie wordt dan ook afgerond met het heffen van het glas op het nieuwe jaar. De aftrap van de discussieavond is om 20.00 uur op woensdag 18 januari in cultureel caf? Bacchus. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Daalman, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.