Home \ PACT Caf

Welkom bij de politieke caf?s van PACT Aalsmeer

Krachtenbundeling volgens PACT nodig voor betaalbaar wonen

Wonen was het thema van het goed bezochte PACT Caf? op woensdag 13 november in de Oude Veiling. Vier sprekers gaven ieder vanuit een andere invalshoek hun visie en gingen met de zaal in discussie over wat nodig is om jong en oud in Aalsmeer in de toekomst passend en betaalbaar te laten wonen. Dat lukt momenteel in elk geval niet, zo meent de progressieve Aalsmeerse combinatiepartij van D66, PvdA en GroenLinks. Er is volgens de gesprekspartners die avond maar ??n manier om bestaande belemmeringen op te ruimen: samenwerken. De grootste winst van het PACT Caf? was dan ook dat partijen die lokaal strijden voor voldoende woningen in een aantrekkelijk woonmilieu en met passende kwaliteit, elkaar nu beter weten te vinden.

?

Lees meer...

 

PACT Caf? Op Eigen Kracht: zorgen maar ook kansen

?Breng zorg en dienstverlening zo dicht mogelijk naar je inwoners?. Dit advies gaf Jetty Voermans van de Landelijke Adviesgroep Ouderenbeleid van de PvdA als spreker tijdens het ?jongste PACT Caf? rond het thema Op Eigen Kracht. Mensen kunnen veel op eigen kracht, maar voorwaarde is wel, dat zij in een zo vroeg mogelijk stadium, zonder veel gedoe en dicht in de buurt de juiste hulp kunnen krijgen als dat nodig is.

Lees meer...

 

PACT-caf?: gemeente voorbeeld bij duurzaamheid

AALSMEER ? Geef als gemeente het voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Heb bij duurzaamheidsacties oog voor mensen met een kleinere portemonnee. Zorg dat in het Aalsmeerse ondernemersklimaat duurzaamheid iets vanzelfsprekends wordt. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van het PACT-caf? over duurzaamheid woensdag 17 april in De Oude Veiling.

?

Lees meer...

 

PACT cafe 18 januari as. in teken van Kunst en Cultuur in Aalsmeer

PACT, de Aalsmeerse combinatie van PvdA, D66 en GroenLinks start het nieuwe jaar met een discussie over kunst en cultuur in Aalsmeer. Het idee om met allerlei partijen die in Aalsmeer bezig zijn met kunst en cultuur in discussie te gaan, komt voort uit commotie rondom de bezuinigingen. Basis voor de discussie in Bacchus is een kleine documentaire waarin Aalsmeerders die de kunst en cultuur een goed hart toedragen aan het woord komen. Een van de centrale thema?s is de vraag of het gezamenlijke kunst- en cultuuraanbod wel aansluit op wat Aalsmeerders willen.

Lees meer...