Home \ Jeugd & Jongeren \ Over PACT Aalsmeer

Over PACT Aalsmeer

PACT Aalsmeer is d? progressieve partij in Aalsmeer en Kudelstaart. Ons uitgangspunt is dat wij met elkaar de samenleving vormen. Wij geloven in politiek bedrijven vanuit de menselijke maat en wij handelen vanuit onze principes accepteren van elkaar, rechtvaardigheid en solidariteit.

?

Waar wij voor staan

Diepgeworteld in de Aalsmeerse samenleving dragen de leden van PACT Aalsmeer, de fractieleden en haar wethouder sinds de oprichting in het jaar 2000 met verve hun idealen uit, transparant, recht-toe-recht-aan, integer. Wij zijn wars van politiek gekonkel en achterkamertjespolitiek. Wij luisteren naar wat de Aalsmeerse inwoners en organisaties nodig hebben en komen op voor het algemene belang zonder onze ogen te sluiten voor de noden van individuen. Wij gaan graag het dialoog aan met inwoners en organisaties en hebben ervoor gezorgd dat zij vaker dan ??ns in de vier jaar een stem krijgen in de besluitvorming. Onze? kijk op de samenleving en wat u als kiezer van PACT Aalsmeer mag verwachten zijn helder geformuleerd in ons Programma.

Het actuele programma van PACT Aalsmeer vindt u in het hoofdmenu onder het kopje Programma. Het (concept) Verkiezingsprogramma voor een nieuwe raadsperiode is te vinden onder het kopje Verkiezingen.

?

Onze ontstaansgeschiedenis

PACT staat voor Progressieve Aalsmeerse Combinatie Tweeduizend. Een progressief verbond dus dat is ontstaan uit de krachtenbundeling van de drie lokale afdelingen van de progressieve partijen PvdA, D66 en GroenLinks. Dit leidde in 2000 tot de oprichting van de nieuwe lokale partij onder de naam PACT Aalsmeer, een kiesvereniging die sindsdien zelfstandig deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat gebeurde voor het eerst in 2002 en PACT Aalsmeer werd met 5 van de 19 zetels gelijk te tweede partij in de gemeenteraad. Na eerst op vele sociale onderwerpen stevige oppositie te hebben geboerd kwam PACT Aalsmeer na de verkiezingen in 2006 met een wethouder in het college van B&W. PACT Aalsmeer had daarmee niet alleen in de gemeenteraad maar ook in het college invloed op een socialer, groener en democratischer Aalsmeer en nam verantwoordelijkheid voor het besturen van deze mooie gemeente. Na de verkiezingen in maart 2014 lukte het?PACT Aalsmeer niet meer om in het college te komen en is sindsdien weer?een oppositiepartij met?4 raadsleden in de gemeenteraad.

De drie lokale afdelingen van PvdA, D66 en GroenLinks zijn overigens gewoon blijven bestaan. Zij leggen zich toe op de provinciale, landelijke en Europese politieke meningsvorming en campagneactiviteiten. Alle leden van de drie partijen zijn in principe lid van PACT Aalsmeer, daarnaast heeft PACT Aalsmeer talrijke leden die niet aan een landelijke partij verbonden zijn.

?

Meer weten over PACT Aalsmeer?

Als u meer wilt weten over PACT Aalsmeer schroom dan niet om contact op te nemen met ??n van de fractie- of bestuursleden of spreek ons aan bij een raadsvergadering. De contactgegevens vindt u hier.