Home

Rik Rolleman op NOS Radio over vliegtuigherrie

De Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart aanstaande zal niet ongemerkt aan de gemeente Aalsmeer voorbijgaan. Dan zal de Polderbaan als opstelbaan voor regeringsvliegtuigen worden gebruikt en zal de Kaagbaan gedeeltelijk dicht gaan omdat het luchtruim boven Den Haag vrij moet blijven. Als gevolg daarvan zal de Aalsmeerbaan tijdelijk als hoofdbaan worden ingezet, ook 's nachts. Daarna gaat de Polderbaan voor zes weken in onderhoud, en ook dan is de Aalsmeerbaan de aangewezen uitwijkbaan. PACT-wethouder Rik Rolleman nam de gelegenheid te baat om aan de verslaggever van? NOS Radio 1 uit te leggen wat dat voor het toch al zwaar getroffen Aalsmeer en Kudelstaart gaat betekenen.

?

Luister naar het geluidsfragment van NOS Radio 1 Journaal van het interview van Maino Remmers met wethouder Schiphol Rik Rolleman. Op de weblog "Verboden te spotten' van NOS Radio 1 verslaggever Maino Remmers is zijn verslag te lezen over de gevolgen van de Nuclear Security Summit voor Schiphol en de omgeving .

Nederland verwelkomt op 24 en 25 maart 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit (NSS). Voor een goed verloop van deze wereldtop, de grootste ooit in Nederland georganiseerd, worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid. Op de website van de gemeente Aalsmeer is te lezen dat de gevolgen ingrijpend en omvangrijk zijn. "De NSS-top zal geen enkele weggebruiker in of rond de Randstad ontgaan. Het vervoer van de wereldleiders gaat immers gepaard met veel wegafsluitingen en omleidingsroutes. Tijdens de drukste momenten op de snelwegen moeten weggebruikers rekening houden met een 'spits bovenop de spits'."Klik hier voor het complete nieuwsbericht van de gemeente Aalsmeer over de Nuclear Security Summit.