Home

PACT vol lof voor hoveniersproject Ons Tweede Thuis

Op 13 maart maakte een delegatie van PACT Aalsmeer op uitnodiging van begeleider / hovenier Andr? van Wijk kennis met het Hoveniersproject van Ons Tweede Thuis. Samen met 3 collega?s en 17 cli?nten met een verstandelijke beperking onderhouden zij de tuinen van Ons Tweede Thuis en leveren handenspandiensten bij de 6 kinderboerderijen in de Haarlemmermeer en Amstelland. In Aalsmeer houden zij in de Hornmeer de speeltuinen bij, werken samen met winkelcentrum Aalsmeer Oost en de wijkvereniging aldaar en helpen vrijwilligers om de buurt rondom de Oosteinderweg papiervrij te houden. Onder het genot van een heerlijke lunch in het lentezonnetje, buiten klaargemaakt door de medewerkers van de Tuingroep, maakten de PACT?ers persoonlijk kennis met deze enthousiaste hoveniers.

?

Sunny Lakerveld, nr. 3 op de kandidatenlijst van PACT: ?We waren uitgenodigd door Andr? van Wijk om van dichtbij kennis te maken met deze hard werkende mensen die graag in de buitenlucht werken en interesse hebben in tuinieren. Een aantal van hen is actief in Aalsmeer onder toezicht van de Meerlanden. Hun begeleider Ernst Tol, vertelde dat ze van lichamelijk werk in de natuur houden. Hij geeft aan dat ze hun werk heel goed zelfstandig kunnen uitvoeren, en dat ze trots zijn als ze hun werk kunnen afmaken. Onderling helpen ze elkaar graag en ze nemen hun verantwoordelijkheid.?

Met veel enthousiasme toonde Andr? van Wijk een film waarop de medewerkers met veel passie en altijd een glimlach op hun gezichten het onderhoud aan de natuur en onze leefomgeving verrichten. Ze kunnen prima met het publiek omgaan. Veelal werken ze in groepsverband om bijvoorbeeld een vijver winterklaar te maken. Ook individueel zijn ze aan het werk als assistent hovenier.

De wens van het Hoveniersproject van Ons Tweede Thuis is te kunnen blijven bestaan met behoud van hun professionele begeleiding. Ze willen gewoon nuttig werk blijven verrichten voor de samenleving en voor zichzelf. Het werk bevordert de eigenwaarde van de hoveniers en het voorkomt dat ze in een sociaal isolement raken.

Een ding is zeker: het Hoveniersproject van Ons Tweede Thuis is een mooi voorbeeld van hoe participatie van mensen met een beperking in de praktijk gebracht kan worden. Andr? en hoveniers: hartelijk dank voor deze leerzame middag!

Foto's van het werkbezoek:

De hovenieres van OTT met de PACT delegatie

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

Sunny Lakerveld met Ernst Tol en een hovenier

?

Ronald en Arnold in gesprek met vertegenwoordigers van wijkoverleg Oost

Buiten wordt een smakelijke lunch bereid

Werkoverleg