Home

PACT op werkbezoek met burgemeester

AALSMEER ? Burgemeester Jobke Vonk-Vedder is afgelopen vrijdag 29 november als gast een middag op stap geweest met de fractie van PACT Aalsmeer. De progressieve combinatiepartij van PvdA, D66 en GroenLinks liet haar kennismaken met instellingen en bedrijven die elk op hun manier werken aan duurzaamheid. Ook kandidaat-raadsleden van PACT waren mee op het werkbezoek om zich te laten informeren. Het gezelschap ging langs bij de AM Groep, stichting De Bovenlanden en het indoorsport- en eventcenter The Beach.

AM Groep
De AM Groep in Hoofddorp stond als eerste op het programma, onder de noemer sociale duurzaamheid. Het is een regionaal samenwerkingsverband voor begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is ze te helpen om een zo regulier mogelijke baan te vinden.

De veertigjarige organisatie werkt samen met uiteenlopende bedrijven in en ook buiten de regio Amstelland-Meerlanden. Op dit moment, zo bleek bij het bezoek, heeft de AM Groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als medewerker geplaatst bij maar liefst twintig bedrijven in Aalsmeer. In Kudelstaart verzorgen medewerkers van de AM Groep onder leiding van de Meerlanden bijvoorbeeld het groenonderhoud.

De Bovenlanden
Stichting De Bovenlanden beijvert zich voor het behoud van de unieke natuur en landschappelijke waarde van het bovenlandengebied. Volgens PACT zetten bestuur en vrijwilligers zich voor honderd procent in om de flora en fauna van Aalsmeer voor de komende generaties te behouden.

In de toekomst wil De Bovenlanden graag meer contact hebben met de gemeenteraad. Die wens was bij PACT niet aan dovemansoren gericht. De doelen rond ecologische duurzaamheid van de progressieve partij en de stichting sluiten nauw op elkaar aan.

The Beach
Bij evenementencentrum The Beach stapten de PACT'ers en burgemeester Vonk twee werelden binnen. Aan de ene kant de nog bestaande entourage van de voormalige veiling Bloemenlust, een rijksmonument waarin The Beach sinds 1996 huist. Aan de andere kant de dynamische, moderne wereld van (beach)sporten, bedrijfsevents en familiefeesten.

Het streven van The Beach is om de cultuurhistorische waarde te behouden en tegelijk sportieve en recreatieve activiteiten te organiseren. PACT was onder de indruk en vond The Beach een voorbeeld van duurzaam ondernemen.

Het was een geslaagde middag waarop de PACT'ers en de burgemeester veel enthousiaste verhalen te horen kregen. Ze werden overal hartelijk onthaald en uitstekend begeleid door medewerkers en directies van de AM Groep, De Bovenlanden en The Beach.

Sociale duurzaamheid, het werkterrein van de AM Groep. In het midden links naast
burgemeester Jobke Vonk-Vedder de directeur van de AM Groep, Anton van den Hoed.
Anton van den Hoed legt uit hoe de AM Groep mensen met een arbeidsbeperking
helpt aan werk en eigen inkomen.

Ecologische duurzaamheid: behoud en beheer van een uniek stukje natuur in Aalsmeer
door Stichting De Bovenlanden. PACT'ers, burgemeester en stichtingsbestuur in gesprek.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder bestudeert de kaart van de unieke Aalsmeerse
bovenlanden met toelichting van bestuurder Arie Buijs van Stichting De Bovenlanden.

Duurzaam ondernemen door een historisch pand een nieuwe bestemming te geven:
In de oude veilingzaal luisteren burgemeester en PACT'ers naar een uitleg over de
geschiedenis van Veiling Bloemenlust en het monumentale pand waarin nu The Beach
gehuisvest is.

Gezellige afsluiting bij The Beach van een geslaagde duurzame middag.