Home

Ahmed Marcouch, de man van het verbinden, komt naar Aalsmeer

?

Woensdag avond 28 augustus 2013 komt Ahemd Marcouch op uitnodiging van de PvdA afdeling Aalsmeer naar Aalsmeer. Bezuinigingen een beladen woord? De kranten staan er vol van. Voedselbanken blijken meer dan nodig. Voor de ??n is bezuinigen de ver van mijn bed show en voor de ander een harde realiteit. Het is fantastisch dat de PvdA afdeling Aalsmeer (lokaal onderdeel van PACT) Ahmed Marcouch bereid heeft gevonden naar Aalsmeer te komen om onder andere te komen praten over actuele bezuinigingen en wat dat betekent voor de lokale politiek.

?

?

Zijn creatieve en inspirerende, maar ook realistische kijk op de maatschappij maakt hem tot een ideale gesprekspartner. Marcouch is van mening dat juist in een kleinere gemeenschap het verbinden en zorg voor elkaar makkelijker te realiseren is.

Hij is een man vanuit de praktijk, stond jaren geleden ?met de voeten in de klei?, wist van een moeilijke en beruchte Amsterdamse wijk een sociale, leefbare wijk te maken en dat deed hij door goed naar de bewoners te luisteren. Hij leerde wat er speelde, waaraan behoefte was en waar de pijnpunten lagen. De bewoners kregen antwoord, er kwamen oplossingen. Hij wist de mensen met elkaar te verbinden waardoor de betrokkenheid en interesse van de bewoners werd vergroot, zij kregen vertrouwen in de toekomst en leefomgeving!

Inmiddels zit Marcouch voor de PvdA in de Tweede Kamer, maar het pluche heeft hem niet minder strijdbaar gemaakt, zijn bevlogenheid is er niet minder op geworden. Met zijn enthousiasme weet hij de politiek een stuk leuker te maken. Toch gaat hij moeilijke en onaangename beslissingen iet uit de weg, maar de wijze waarop hij uitleg weet te geven aan het hoe en waarom maakt dat de mens anders gaat denken en anders tegen de zaken aankijkt. Het wordt aannemelijker, aanvaardbaarder en altijd toekomstgericht.

Woensdagavond 28 augustus belooft een interessante avond te worden. Iedereen met belangstelling voor de actualiteit is van harte uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur, adres is: Uiterweg 90a in Aalsmeer. Parkeren kan op het Raadhuisplein en het Praamplein of kom op de fiets. Toegang is vrij.

Janna van Zon