Home

Pact Cafe, 17 April te Oude Veiling

Open discussie over duurzaamheid op PACT-caf? 17 april

?

AALSMEER ? Een open discussie over duurzaamheid en drie adviezen van de gezamenlijke gespreksdeelnemers aan de wethouder. Dat beoogt gespreksleider Kees Buskermolen met de thema-avond over duurzaamheid tijdens het PACT-caf?. Het PACT-caf?, een initiatief van PACT Aalsmeer, vindt volgende week woensdagavond 17 april plaats in De Oude Veiling. De avond start om 20:00

?

?

?

De opzet van Buskermolen is Aalsmeerders samen in het openbaar over duurzaamheid te laten praten. Geen avond dus met bekende sprekers die een mooie boodschap verkondigen. Maar met elkaar, ieder vanuit eigen gedachten en gevoelens, proberen na te gaan wat duurzaamheid is en wat ermee te bereiken valt. Een korte film van Unilever is het opstapje naar een discussie aan de hand van enkele stellingen. Het is volgens Buskermolen een "gelikte promotiefilm" die laat zien hoe een multinational met duurzaamheid omgaat en die prikkelt tot commentaar.

Het tweede deel van de avond wil Buskermolen toewerken naar drie adviezen aan PACT-wethouder Rik Rolleman van duurzaamheid. Adviezen die vanuit de brede discussie in de zaal ontstaan. "Die komen hopelijk spontaan vanuit de mensen die meedoen aan de avond," benadrukt hij. De wethouder zelf is ook aanwezig.

Bewustwording

Bij het lastige begrip duurzaamheid gaat het Buskermolen om bewustwording. "Hoe je duurzaamheid persoonlijk invult, maakt niet zoveel uit. Doe het voor jezelf en zorg dat er voor jou redelijke argumenten achter zitten," vindt de PACT'er.

Het PACT-caf? in de grote bovenzaal begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Rond 21.45 uur is de afsluiting met een informele borrel. Iedereen is van harte welkom. De avond over duurzaamheid wordt georganiseerd door GroenLinks, dat met PvdA en D66 de progressieve Aalsmeerse combinatiepartij vormt. Vorige keer was D66 aan de beurt, met als thema pesten. In september komt de PvdA met een thema-avond over ouderen.